China (Volksrepubliek)

Ik ben een inwoner van:

Indien China (Volksrepubliek) niet je bestemming is,
klik hier om een nieuwe bestemming te zoeken.

  • Toerist
  • Zaken

Stap 1 - Maak een keuze uit onderstaande visa / legalisatie

Stap 2 - Bestel online en ontvang het volledige aanvraagpakket per email

Stap 3 - Vul de nodige documenten in en stel uw dossier samen

Stap 4 - Stuur uw documenten op naar traveldocs

Stap 5 - Ontvang uw visum / legalisatie bij u thuis

Uw visum / legalisatieProcedureAmbassade kostentraveldocs feeTotaal (incl. BTW)
Toeristisch/normal
Toeristisch/normal
Download documenten
5 dag(en) min. € 151,54 € 47,99 € 199,53
Toeristisch/geen haast
Toeristisch/geen haast
Download documenten
10 dag(en) min. € 126,55 € 47,99 € 174,54
Toeristisch/express
Toeristisch/express
Download documenten
4 dag(en) min. € 225,33 € 47,99 € 273,32
Toeristisch/rush
Toeristisch/rush
Download documenten
2 dag(en) min. € 247,43 € 47,99 € 295,42

Benodigdheden visum China (Volksrepubliek) :

Paspoort

  • Minstens 6 maanden geldig zijn na aanvraag van het visum voor een enkele of dubbele inreis; ten minste 12 maanden geldig zijn wanneer u een visum voor meerdere inreizen wenst voor 6 maanden; minstens 18 maanden geldig zijn wanneer u een visum voor meerdere inreizen wenst voor 1 jaar.
  • Minstens twee lege, tegenover elkaar liggende pagina’s bevatten.
  • Hoesjes dienen van het paspoort te worden verwijderd.

Visum Applicatie formulier en pasfoto’s

  • Een recentelijk volledig ingevuld applicatie formulier. Valse of niet complete informatie kan als gevolg hebben dat het visum niet wordt uitgereikt.
  • Een officiële, recentelijk genomen pasfoto (35mm x 45mm). Op de foto mogen GEEN bril, NOCH juwelen te zien zijn. Tevens in het NIET toegestaan dat de tanden zichtbaar zijn.
  • Indien de aanvrager niet de Belgische nationaliteit heeft, gelieve een kopie van de Belgische verblijfsvergunning toe te voegen.

Bewijs van ticket en hotelbevestiging

  • Een kopie van een vluchtschema. Als u een visum met dubbele inreis aanvraagt dan moet uit het vluchtschema blijken dat u twee keer in- en uitreist.
  • Een hotelbevestiging

Presentatiebrief

    Wanneer de reiziger ‘business man’, 'self employed' of ‘company employee’ heeft aangeduid als zijn beroep op het aanvraagformulier dient er een presentatiebrief te worden opgemaakt door de werkgever van de aanvrager. Deze presentatiebrief dient:
  • Te zijn opgemaakt door een Belgisch bedrijf of Belgische vestiging van dat bedrijf.
  • Op bedrijfspapier opgemaakt zijn.
  • De naam en het adres van het Belgisch bedrijf vermelden.
  • De naam van de aanvrager vermelden.
  • Een omschrijving geven van het beroep van de aanvrager.
  • Het aantal inreizen aangeven, plus de benodigde duur van het visum.
  • De aard van de activiteiten van het bedrijf omschrijven.
  • Duidelijk te vermelden dat het om een toeristische reis gaat.

Fotokopie van het paspoort

  • Een duidelijke kopie van de informatiepagina van het paspoort van de aanvrager.

Stap 1 - Maak een keuze uit onderstaande visa / legalisatie

Stap 2 - Bestel online en ontvang het volledige aanvraagpakket per email

Stap 3 - Vul de nodige documenten in en stel uw dossier samen

Stap 4 - Stuur uw documenten op naar traveldocs

Stap 5 - Ontvang uw visum / legalisatie bij u thuis

Uw visum / legalisatieProcedureAmbassade kostentraveldocs feeTotaal (incl. BTW)
Zaken/normal
Zaken/normal
Download documenten
5 dag(en) min. € 151,54 € 47,99 € 199,53
Zaken/geen haast
Zaken/geen haast
Download documenten
10 dag(en) min. € 126,55 € 47,99 € 174,54
Zaken/express
Zaken/express
Download documenten
4 dag(en) min. € 200,74 € 47,99 € 248,73
Zaken/rush
Zaken/rush
Download documenten
2 dag(en) min. € 225,33 € 47,99 € 273,32

Benodigdheden visum China (Volksrepubliek) :

Paspoort

  • Minstens 6 maanden geldig zijn na aanvraag van het visum voor een enkele of dubbele inreis; ten minste 12 maanden geldig zijn wanneer u een visum voor meerdere inreizen wenst voor 6 maanden; minstens 18 maanden geldig zijn wanneer u een visum voor meerdere inreizen wenst voor 1 jaar.
  • Minstens twee lege, tegenover elkaar liggende pagina’s bevatten.
  • Hoesjes dienen van het paspoort te worden verwijderd.

Visum Applicatie formulier en pasfoto’s

  • Een recentelijk volledig ingevuld applicatie formulier. Valse of niet complete informatie kan als gevolg hebben dat het visum niet wordt uitgereikt.
  • Een officiële, recentelijk genomen pasfoto (35mm x 45mm). Op de foto mogen GEEN bril, NOCH juwelen te zien zijn. Tevens in het NIET toegestaan dat de tanden zichtbaar zijn.
  • Indien de aanvrager niet de Belgische nationaliteit heeft, gelieve een kopie van de Belgische verblijfsvergunning toe te voegen.

Bewijs van ticket en hotelbevestiging

  • Een kopie van een vluchtschema. Als u een visum met dubbele inreis aanvraagt dan moet uit het vluchtschema blijken dat u twee keer in- en uitreist.
  • Een hotelbevestiging

garantiebrief

    Wanneer de reiziger ‘business man’,'self employed' of ‘company employee’ heeft aangeduid als zijn beroep op het aanvraagformulier dient er een presentatiebrief te worden opgemaakt door de werkgever van de aanvrager. Deze presentatiebrief dient:
  • Te zijn opgemaakt door een Belgisch bedrijf of Belgische vestiging van dat bedrijf.
  • Op bedrijfspapier opgemaakt zijn.
  • De naam en het adres van het Belgisch bedrijf vermelden.
  • De naam van de aanvrager vermelden.
  • Een omschrijving geven van het beroep van de aanvrager.
  • Het aantal inreizen aangeven, plus de benodigde duur van het visum.
  • De aard van de activiteiten van het bedrijf omschrijven.
  • Te vermelden dat het om een zakelijke reis gaat

Uitnodigingsbrief

    De uitnodigingsbrief van het bedrijf dat de aanvrager gaat bezoeken dient volgende items bevatten:.
  • De naam van de aanvrager.
  • Geboortedaum
  • Geslacht
  • Het paspoortnummer van de aanvrager.
  • In- en uitreis datum.
  • Het type visum dat de aanvrager wenst.
  • Het doel van uw reis.
  • Stempel van het Chinese bedrijf in kleur.
  • Stempel van het Chinese bedrijf in kleur.
  • Aantal benodigde inreizen te vermelden

Fotokopie van het paspoort

  • Een duidelijke kopie van de informatiepagina van het paspoort van de aanvrager.

Voorwaarden meerdere inreizen

    Voor de aanvraag van een visum met meerdere inreizen moet u aan een aantal voorwaarden voldoen:
  • Het afgelopen jaar meerdere keren naar China zijn afgereisd.
  • De uitnodigingsbrief dient duidelijke te vermelden om hoeveel inreizen het gaat.
  • De garantiebrief dient duidelijke te vermelden om hoeveel inreizen het gaat.
    Het is uiteindelijk aan de visum beambte om te beslissen hoeveel inreizen er worden toegekend.