Verenigde Staten van Amerika

Ik heb de nationaliteit van:

Indien Verenigde Staten van Amerika niet je bestemming is,
klik hier om een nieuwe bestemming te zoeken.

  • Ambassade registratie! (zeer aanbevolen)
  • e-Visum
  • Meer info

Stap 1 - Maak een keuze uit onderstaande visa / legalisatie

Stap 2 - Bestel online en ontvang het volledige aanvraagpakket per email

Stap 3 - Vul de nodige documenten in en stel uw dossier samen

Stap 4 - Stuur uw documenten op naar traveldocs

Stap 5 - Ontvang uw visum / legalisatie bij u thuis

Uw visum / legalisatieProcedureKostentraveldocs feeTotaal (incl. BTW)
Ambassade registratie!
Ambassade registratie!
Download documenten
1 dag(en) min. € 0,00 € 18,00 € 18,00

Benodigdheden visum Verenigde Staten van Amerika :

Op reis naar het buitenland? Registreer u nu bij de Nederlandse Ambassade

    In elk land kunnen er crisissen, aanslagen of ongelukken gebeuren. Registreer daarom uw reis met Traveldocs. Zo kan het Nederlandse min. v. Buitenlandse Zaken u indien nodig makkelijker informeren en ondersteunen.

Waarom registreren?

  • Doet zich op uw reisbestemming een noodsituatie voor? Dan beschikken zowel het Nederlandse min. v. Buitenlandse Zaken als de ambassades en consulaten in het buitenland meteen over uw contactgegevens. Zo kunnen zij u snel contacteren voor informatie of bijstand indien nodig.
  • In geval van nood kunnen de consulaire diensten dan ook uw contactpersoon verwittigen.
  • Uw contactgegevens blijven strikt vertrouwelijk en worden enkel gebruikt tijdens een crisissituatie.
  • Uw persoons- en verblijfgegevens worden twee weken na afloop van uw reis gewist uit het systeem.
  • Registreren wordt niet enkel aangeraden voor verre landen. Ook in een land binnen de Europese Unie kan zich een noodsituatie voordoen.

Stap 1 - Maak een keuze uit onderstaande visa / legalisatie

Stap 2 - Bestel online en ontvang het volledige aanvraagpakket per email

Stap 3 - Vul de nodige documenten in en stel uw dossier samen

Stap 4 - Stuur uw documenten op naar traveldocs

Stap 5 - Ontvang uw visum / legalisatie bij u thuis

Uw visum / legalisatieProcedureKostentraveldocs feeTotaal (incl. BTW)
ESTA/meerdere inreizen/2 jaar geldigheid/90 dagen verblijf
ESTA/meerdere inreizen/2 jaar geldigheid/90 dagen verblijf
Download documenten
2 dag(en) min. € 14,00 € 30,00 € 44,00

Benodigdheden visum Verenigde Staten van Amerika :

Scan van uw paspoort

  • Een scan van de informatiepagina van uw paspoort
  • Uw paspoort moet zes maanden geldig zijn vanaf de dag van aankomst.
  • Uw paspoort bezit nog tenminste een lege pagina.
  • De scan dient van het zelfde paspoort te zijn als het paspoort waarmee u reist.

Visum Verenigde Staten informatie formulier:

  • Een volledig ingevuld visum informatie formulier. (in bijlage)

    Wat is een ESTA?

    ESTA staat voor Electronic System for Travel Authorisation (Elektronisch Systeem voor reistoestemming). Dit is een toestemming om te reizen naar de Verenigde Staten. Indien u een paspoort bezit uit een land dat deelneemt aan het Visa Waiver Programma (VWP), kunt u een aanvraag doen voor een ESTA. Een ESTA is een equivalent van een visum, u ontvangt de bevestiging per e-email.
    Traveldocs kan voor u deze ESTA aanvragen. We bekijken de aanvraag eerst alvorens deze manueel aan te vragen. Op deze wijze ben je zeker dat de aanvraag volledig correct en veilig is verlopen.
    Zo kan je zonder zorgen op reis vertrekken naar de VS!

Voorwaarden om een ESTA te kunnen aanvragen

  • Indien u uw nationaliteit bovenaan deze pagina correct heeft ingevuld, kan u deelnemen aan het Visa Waiver Program en dus een ESTA aanvragen.
  • In het bezit zijn van een retour-of doorreisticket voor een geplande vlucht bij een luchtvaartmaatschappij of voor een afvaart bij een cruisemaatschappij die is geregistreerd voor ESTA’s
  • In totaal maximaal 90 dagen aaneengesloten verblijven in de VS, Mexico, Canada en de Caraïbische eilanden. (Door)reizen tussen al deze landen moeten binnen de termijn van 90 dagen plaatsvinden
  • Geen eerdere overtredingen zijn begaan van de immigratie wet-en regelgeving van de Verenigde Staten (bijv. het overschrijden van de 90 dagen verblijfsduur)
  • U heeft een automatisch leesbaar paspoort nodig om in aanmerking te komen voor een ESTA.
  • Is uw paspoort op of na 26 oktober 2005 uitgegeven, dan moet het voorzien zijn

    Ambassade Registratie (zeer aanbevolen)

      Door de toenemende dreiging raadt het Ministerie van Buitenlandse Zaken aan dat elke reiziger zich laat registreren. Zo kan de Ministerie van Buitenlandse Zaken u indien nodig makkelijker informeren en ondersteunen.

U heeft geen Meer info visa nodig voor Verenigde Staten van Amerika.

Wat is een visum voor Amerika?

    Amerika maakt doorgaans gebruik van een Electronic System for Travel Authorization, ook bekend als een ESTA. Dit is een reisvergunning dat valt onder het Amerikaanse Visa Waiver Program. Zonder zo'n reisvergunning kom je Amerika niet in. Deze dient u vóór vertrek aan te vragen.

Wat houdt zo'n ESTA in en hoe vraag ik deze aan?

    Een ESTA is voor iedereen verplicht. Ook kinderen en baby's. Zelfs bij een overstap in Amerika, dient u te beschikken over een ESTA. Zonder een geldig reisvergunning, mag u Amerika dan ook niet binnen treden. Het is niet mogelijk om deze bij aankomst te verkrijgen. De ESTA kunt u bij Traveldocs aanvragen door een document in te vullen en deze samen met een scan van uw paspoort en pasfoto naar ons toe te mailen. Binnen 72 uur heeft u uw ESTA binnen.

Hoe lang is een ESTA geldig en hoe lang mag ik in het land blijven?

    Een ESTA is 2 jaar geldig. Het verblijf mag per keer 90 dagen bevatten. Het aantal entries heeft geen limiet, zolang het verblijf maar niet langer dan 90 dagen per keer duurt, binnen de geldigheid van 2 jaar.

Mag iedereen een ESTA aanvragen?

    Nee. In sommige gevallen kan de reiziger geen aanspraak maken op een ESTA. Dit is als een eerdere aanvraag is afgewezen, of als u niet uit een van de onderstaande landen komt:
    Azië
  • Brunei
  • Japan
  • Singapore
  • Taiwan
  • Zuid-Korea
    Europa
  • Bijna alle Europeanen mogen een ESTA aanvragen
    Oceanië
  • Nieuw-Zeeland
  • Australië
    Zuid-Amerika
  • Chili
    Komt u uit een land dat niet hier boven wordt vermeldt? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

    Hoe lang duurt het om een ESTA te krijgen en wat zijn de visum Amerika kosten?

      Een ESTA wordt gemiddeld binnen 72 uur verkregen. In de praktijk echter, is de goedkeuring vaak al dezelfde dag binnen. De kosten hiervoor vindt u op onze website. Doordat een ESTA digitaal is, hoeft u geen zorgen te maken over eventuele bijkomende verzendkosten.

    Wat als ik niet in aanmerking kom voor een ESTA?

      Als u geen aanspraak kunt maken op een ESTA, dient u een regulier visum aan te vragen. Dit moet u doen bij de Amerikaanse ambassade in Wassenaar of het Consulaat in Amsterdam. De adres gegevens zijn:
    • Consulaat Generaal Verenigde Staten bevindt zich aan de Museumplein 19, 1071 DJ te Amsterdam
    • Ambassade van de Verenigde Staten in Nederland bevindt zich aan de John Adams Park 1, 2244 BZ te Wassenaar
      Traveldocs kan het voorbereidende werk voor u doen en een afspraak voor u inplannen. Indien u wilt weten wat u dient te doen en welke mogelijkheden er zijn, neem dan contact met ons op.

    Ik heb alleen een overstap in Amerika, moet ik dan alsnog een ESTA aanvragen?

      Ja. Iedereen die om wat voor reden dan ook in de Verenigde Staten van Amerika moet landen, dient hiervoor een (elektronisch)visum te kunnen overleggen. Zelfs als u slechts een overstap moet maken.
      De enige geval waarbij een ESTA niet verplicht is, is als het vliegtuig een stop maakt om te tanken. Hierbij zult u het vliegtuig dan ook niet verlaten. In alle andere gevallen dient u dus vooraf toestemming te hebben verkregen.

    Ik heb een fout gemaakt op mijn ESTA, wat nu?

      Zaken zoals het mailadres of uw verblijfadres in Amerika kunnen wij nog wijzigen na goedkeuring. Voor alle overige zaken dient u opnieuw een ESTA aan te vragen. Kleine foutjes, zoals het niet doorgeven van een tweede naam van een van de ouders bijvoorbeeld is niet erg, zolang de achternaam maar klopt. Dit geldt overigens niet voor de gegevens van de reiziger. Deze moeten overeen komen met de paspoort gegevens. Kleine fouten, zoals een verkeerde postcode cijfer van uw huidig woonadres, kunnen al leiden tot een afwijzing van toegang tot het land. Let dus goed op dat u alle gegevens geheel foutloos bij ons aanlevert.

    Kan ik meerdere keren op één ESTA reizen?

      Ja. Indien de reis binnen de geldigheid van 2 jaar valt, mag u binnen die 2 jaar meerdere keren het land in- en uit reizen. Het is dan wel van belang dat u uw ESTA goed bewaard en met het paspoort reist waarmee de ESTA is verkregen. Heeft u inmiddels een nieuw paspoort? Dan is de daar aan gekoppelde ESTA niet meer geldig en dient u een nieuwe aanvraag in te dienen en opnieuw te betalen.