Sri Lanka

Ik heb de nationaliteit van:

Indien Sri Lanka niet je bestemming is,
klik hier om een nieuwe bestemming te zoeken.

  • Ambassade registratie! (zeer aanbevolen)
  • e-Visum
  • Meer info

Stap 1 - Maak een keuze uit onderstaande visa / legalisatie

Stap 2 - Bestel online en ontvang het volledige aanvraagpakket per email

Stap 3 - Vul de nodige documenten in en stel uw dossier samen

Stap 4 - Stuur uw documenten op naar traveldocs

Stap 5 - Ontvang uw visum / legalisatie bij u thuis

Uw visum / legalisatieProcedureKostentraveldocs feeTotaal (incl. BTW)
Ambassade registratie!
Ambassade registratie!
Download documenten
1 dag(en) min. € 0,00 € 18,00 € 18,00

Benodigdheden visum Sri Lanka :

Op reis naar het buitenland? Registreer u nu bij de Nederlandse Ambassade

    In elk land kunnen er crisissen, aanslagen of ongelukken gebeuren. Registreer daarom uw reis met Traveldocs. Zo kan het Nederlandse min. v. Buitenlandse Zaken u indien nodig makkelijker informeren en ondersteunen.

Waarom registreren?

  • Doet zich op uw reisbestemming een noodsituatie voor? Dan beschikken zowel het Nederlandse min. v. Buitenlandse Zaken als de ambassades en consulaten in het buitenland meteen over uw contactgegevens. Zo kunnen zij u snel contacteren voor informatie of bijstand indien nodig.
  • In geval van nood kunnen de consulaire diensten dan ook uw contactpersoon verwittigen.
  • Uw contactgegevens blijven strikt vertrouwelijk en worden enkel gebruikt tijdens een crisissituatie.
  • Uw persoons- en verblijfgegevens worden twee weken na afloop van uw reis gewist uit het systeem.
  • Registreren wordt niet enkel aangeraden voor verre landen. Ook in een land binnen de Europese Unie kan zich een noodsituatie voordoen.

Stap 1 - Maak een keuze uit onderstaande visa / legalisatie

Stap 2 - Bestel online en ontvang het volledige aanvraagpakket per email

Stap 3 - Vul de nodige documenten in en stel uw dossier samen

Stap 4 - Stuur uw documenten op naar traveldocs

Stap 5 - Ontvang uw visum / legalisatie bij u thuis

Uw visum / legalisatieProcedureKostentraveldocs feeTotaal (incl. BTW)
eVisa/30 dagen verblijf
eVisa/30 dagen verblijf
Download documenten
1 dag(en) min. € 26,00 € 30,00 € 56,00

Benodigdheden visum Sri Lanka :

Scan van uw paspoort

  • Een scan van de informatiepagina van uw paspoort
  • Uw paspoort moet zes maanden geldig zijn vanaf de dag van aankomst.
  • Uw paspoort bezit nog tenminste een lege pagina.
  • De scan dient van het zelfde paspoort te zijn als het paspoort waarmee u reist.

Visum informatie formulier:

  • Een volledig ingevuld visum informatie formulier. (in bijlage)

Ambassade Registratie (zeer aanbevolen)

    Door de toenemende dreiging raadt het Ministerie van Buitenlandse Zaken aan dat elke reiziger zich laat registreren. Zo kan de Ministerie van Buitenlandse Zaken u indien nodig makkelijker informeren en ondersteunen.

Geldigheid

  • Bij aankomst kan de aanvrager 30 dagen ETA worden verleend met dubbele ingang en dit van de datum van eerste aankomst (binnen bepaalde 30 dagen). Het saldo van de 30 dagen na de eerste binnenkomst wordt verleend voor de tweede bezoek aan Sri Lanka.

U heeft geen Meer info visa nodig voor Sri Lanka.

Wat is een visum voor Sri Lanka?

    Voor Sri Lanka bestaat tegenwoordig een elektronisch visum (Electronic Travel Authorization/ETA), welke geheel digitaal aan te vragen is. Hiervoor dienen wij enkel het ingevuld aanvraagformulier te ontvangen - welke te vinden is op onze website - en een duidelijke scan van uw paspoort en pasfoto.

Welke soorten visa zijn er voor Sri Lanka?

    Sri Lanka kent diverse soorten visa. Zo zijn er bijvoorbeeld:
  • Visa on arrival kan men bij aankomst op de luchthaven van Colombo verkrijgen tegen een bedrag van $40 USD. Hier zitten echter wel lange wachttijden aan verbonden
  • E-visa (ETA) kan men vooraf geheel digitaal verkrijgen. Dit kan tot 90 dagen voor vertrek. Met het elektronisch visum kan u twee keer het land in- en uitreizen, binnen 30 dagen na eerste binnenkomst. Wilt u na 30 dagen het land uit en weer opnieuw inreizen? Dan dient u een nieuw visum aan te vragen.
  • Regulier visum kan verkregen worden bij de ambassade. Dit visum is bedoelt voor reizigers die langer dan 90 dagen willen blijven of om welk ander reden dan ook niet in aanmerking komen voor een elektronisch visum.

Waar kan een visum voor Sri Lanka verkregen worden?

    Als u een elektronisch visum wilt kan dat dus geheel digitaal op de computer worden verzorgd. Als u een regulier visum, welke in het paspoort komt te staan, moet hebben, kan deze verkregen worden bij:
  • Ambassade van Sri Lanka op de Javastraat 2 C, 2585 AM te Den Haag
    Hier kunt u tevens ook terecht voor een Residence Visa.

Hoe gaat de e-visum voor Sri Lanka aanvraag in zijn werking?

  • Zodra u de order heeft geplaatst op onze website, sturen wij u per mail een document toe, waarin alles staat wat u moet weten voor wat betreft de benodigdheden, eventuele inentingen en het aanmeldproces.
  • Nadat u het formulier heeft ingevuld en ondertekend, stuurt u deze samen met een scan van uw paspoort per mail naar ons retour
  • Wij dienen aan de hand van uw gegevens de aanvraag voor u in
  • Na het indienen krijgen wij binnen 24 uur bericht, in de praktijk gebeurd dit vaak al dezelfde dag
  • Zodra uw aanvraag is goedgekeurd, sturen wij u de bevestiging toe per mail
  • U hoeft niks uit te printen of mee te nemen zodra u op reis gaat, enkel uw paspoort en documenten die nodig zijn voor een eventuele volgende reis

Kan ik langer dan 30 dagen in Sri Lanka blijven met mijn ETA?

    Wenst u langer dan 30 dagen te blijven in Sri Lanka? Dan kunt u bij de lokale Immigration Office vragen om een Visa Extension. Deze kan verlengt worden tot 90 dagen. Meer info vindt u op www.immigration.gov.lk
    Een aanvraag tot verlenging moet ingediend worden bij de Visa Section van het Department of Immigration (head office) of verzorgd te worden door een Authorized Agent in Sri Lanka.
    Wenst u bij voorbaat langer dan 90 dagen in Sri Lanka te verblijven? Dan dient u in persoon een regulier visum aan te vragen bij de ambassade van Sri Lanka in Den Haag.

Wat gebeurt er als mijn ETA aanvraag is geweigerd door de overheid van Sri Lanka?

    Zodra een aanvraag is geweigerd, wordt deze doorverwezen naar de dichtstbijzijnde Sri Lanka Overseas Mission. Deze kunt u benaderen om verder geholpen te worden. Daarnaast kunt u altijd proberen om in persoon langs de ambassade te gaan en een regulier visum te verkrijgen.

Moeten kinderen ook een eigen ETA aanvragen voor Sri Lanka?

    Als het kind niet ouder is dan 12 jaar, hoeft deze niet te beschikken over een eigen ETA. Is het kind wel 12 jaar of ouder, dan dient hij/zij wel een eigen ETA aan te vragen.

Moet ik altijd een visum kunnen voorleggen voor Sri Lanka, alvorens op reis te gaan?

    Nee. Bij het boarden van uw vlucht naar Sri Lanka is het meestal niet verplicht om te beschikken over visum, dit kan echter per vluchtmaatschappij verschillen. Een overstap (transit) in Sri Lanka is visum vrij gedurende maximaal 48 uur.