FAQ

 

Wat is een visum?

Een visum is een sticker of stempel die wordt uitgegeven door de overheid van een land waarmee u toestemming krijgt voor toegang tot dat land. Deze wordt meestal uitgegeven in een ambassade, consulaat of visa center van het te bezoeken land.

 

Hoe bestel ik een visum of een e-visum bij Traveldocs?

1. Selecteer uw gewenst visum en bestel online.

2. Ontvang de nodige documenten per mail en vul ze in.

3. Stuur de ingevulde en verzamelde documenten en uw paspoort op naar ons.

4. Wij regelen uw visum en sturen het per koerier terug op naar u, waar u wenst.

 

Wat is een e-Visum?

Het e-visum is de online tegenhanger van het reguliere visum.

Het oude, reguliere visum kon voor vertrek of bij aankomst in het te bezoeken land worden aangeschaft.

Bij sommige landen is dit nu gewijzigd en kan dit sinds de komst van het e-visum niet meer: u moet dit vóór uw vertrek via het internet geregeld hebben. Het e-visum kunt u aanvragen op onze website. Wij kijken het voor u na zodat u zeker bent dat u het officiële document in uw bezit heeft alvorens te vertrekken.

 

Hoe kan Traveldocs mij helpen om een visum te bekomen?

Traveldocs verkrijgt een visum door namens u een volledig ingevulde visumaanvraag in te dienen bij het consulaat of ambassade, samen met uw paspoort en eventuele andere documenten.

Zo hoeft u deze instanties zelf niet te bezoeken en geen correspondentie met ze te voeren.

Door onze goede samenwerking met de ambassades bent u dus ook zeker dat alles correct verloopt en dat uw waardevolle documenten bij ons in veilige handen zijn.

 

Heb ik een paspoort nodig om een visum te bekomen?

Ja, voor de meeste landen wordt het visum gestempeld of bevestigd op een vrije pagina in het paspoort.

Opgelet, een paspoort is niet hetzelfde als een identiteitskaart!

Een paspoort is een reisdocument dat dient als definitief bewijs van uw nationaliteit. Ieder land geeft paspoorten uit aan zijn burgers. Bezoek https://www.rijksoverheid.nl/ voor meer informatie over het aanvragen van een paspoort.

Een normaal Nederlands paspoort is 10 jaar geldig. 

De meeste landen vereisen dat uw paspoort nog 6 maanden geldig is na terugkomst van uw reis. Verloopt uw paspoort voor die tijd, dan moet u een nieuw paspoort aanvragen.

 

Wat zijn de verschillen tussen een multiple, double of single entry visum? 

Een multiple entry visum geeft de reiziger de mogelijkheid om het land onbeperkt te bezoeken voor zo lang als het visum geldig is en voor de duur van het verblijf binnen de grenzen.

Een double entry visum geeft de reiziger de mogelijkheid het land twee keer te bezoeken.

Een single entry visum geeft de reiziger de mogelijkheid het land maar één maal te bezoeken. Elke keer u inreist heeft u dan een nieuw visum nodig.

 

Moeten de kinderen ook een e-Visum aanvragen?

Ja, iedereen die meereist, ongeacht de leefttijd, dient een e-Visum aan te vragen.

 

Ben ik echt verplicht om voor de landen die werken met een e-Visum, er één aan te vragen?

Ja, als u naar een land afreist die het e-Visum heeft ingevoerd, is het verplicht om in het bezit te zijn van een e-Visum, anders komt u het land niet in. Omdat het meestal ook niet meer mogelijk is om in deze landen een visum ter plaatse te kopen, is het dus verplicht om vooraf een e-Visum aan te vragen.

Dit kan u op onze site doen door op het land van uw keuze te klikken en het e-Visum te selecteren.

Traveldocs zorgt voor de rest, u hoeft zicht verder geen zotgen te maken.

 

Kan ik een fout bij de aanvraag achteraf nog wijzigen?

Helaas is dit niet mogelijk eens wij de aanvraag hebben ingediend bij de bevoegde overheidsinstantie van het te bezoeken land. De overheden bieden niet de mogelijkheid om een e-Visum te corrigeren. De enige mogelijkheid in dat geval is om opnieuw een e-Visum aanvraag te doen.